3529 Miskolc, Ifjúság u. 16-20. 

Tel: 46/360-125 - Fax: 46/562-239 

 OM: 203060 - titkarsag_szemere@miskolci-szc.hu

Egy rendészeti ügyintézős tanulónk élményei a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban

„Az alaki szemlén voltunk, és amit láttam és csináltam, hogy zenére meneteltünk és parancsra hajtottuk végre a feladatokat, az csúcs volt! Egyre jobban tetszik a rendőri hivatás!


Második alkalomkor a DÖK napon voltunk, de sok dologról lemaradtam, mert társaimmal részt vettünk az aszfalt rajz versenyen, ahol a Rendészeti címerünket rajzoltuk meg. A rendőri intézkedést és a kutyás bemutatót már láttam. A rendőri intézkedésben tetszett, ahogy lezárták az utat, értesítették a mentőket, és biztosították a helyszínt a tűzoltók megérkezéséig. A tűzoltók hidraulikus vágóval kiszabadították a sérülteket a roncs kocsiból.


A kutyás bemutatóból a fegyveres szimuláció tetszett, a kutya reakciója meg még jobban, ahogy levitte a földre a rossz fiút, az szép volt.


Ez a két nap, amit eltölthettem a Rendőr Szakgimnáziumban összességében nagyon tetszett, be akarom fejezni a Rendészeti ügyintéző szakot, és a Rendőr Szakgimnáziumban folytatni a tanulmányaimat.”

Egy rendészeti ügyintézős tanulónk élményei a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban


„Alaki: Az alaki szemle nagyon motiváló volt számomra. Másrészt jó volt részt venni a menetelésben.
DÖK nap: Nagyon tetszett az a nap. Életemben először fogtam fegyvert. Meg lehetett próbálni szétszedni a fegyvert és először nem sikerült, de egyre jobban ment. Minden színhelyen rend és fegyelem volt ez, nagyon tetszett nekem. A kutyás bemutató nagyon érdekes volt számomra. Nagyon örültem, hogy ott lehettem.”

Egy rendészeti ügyintézős tanuló élményei a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban tett látogatások után


„Élményem 1. Az iskolában tett látogatásunk alkalmával alaki szemlén vettünk részt, nagy hatással volt rám, nagyon tetszett. Nagy élmény volt számomra, hogy egyenruhában volt az egész osztályunk és több száz rendőr között masírozhattunk. Az, hogy mindent egyszerre és vezényszóra hajtottak végre, az nagy élmény volt. A zenére menetelés nagyon fura volt, sokan nem találtuk a bal lábunkat, de jó volt. Értékelték a mi alakinkat is, és 4,2-es átlagot kaptunk. Büszke vagyok magunkra!


Élményem 2. DÖK nyílt napon vettünk részt az iskolában, és nagyon sok jó program várt bennünket. Nekem legjobban a lövészet tetszett, abból is a fegyver szétszedés és összerakás! Életemben először volt a kezemben fegyver, nagy élmény volt! Tetszett a kutyás bemutató is, ahol fegyveres bűnöző elfogást színleltek. Utána a katasztrófavédők tartottak bemutatót, ami nagyon látványos volt. Az iskolában tett látogatás miatt még jobban szeretnék jó rendőr lenni”!

Egy rendészeti ügyintézős tanulónk élményei a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban


„Alaki szemle. Én már nagyon vártam ezt a napot, hogy elmehessek a Rendészeti Szakgimnáziumba és találkozzak azokkal a fiatalokkal, akik ott kiképzés alatt állnak. Élmény volt találkozni azokkal, akik mindennapjaikat ott töltik és mi egy nap lehetőséget kaptunk arra, hogy ellátogassunk hozzájuk alaki szemlére és az ő szemléjüket is végignézhettük. Mi nők nagyon aggódtunk, hogy elrontjuk az alaki szemlét, de miután, hogy ránk került a sor, már nem aggódtunk annyira. Az alaki szemlénk nagyon tetszett mindenkinek, ezután kérdéseket tettek fel a miniszterekről, hogy ki melyik minisztériumhoz tartozik. Nem mindegyiket tudtuk, de azért nem maradtunk szégyenben. Ezután közös fotózáson vettünk részt tanárainkkal és a vendéglátókkal.

DÖK Nap. Diákönkormányzati Napon vehettünk részt, amit már sokan izgatottan vártunk. Sok izgalmas és vicces programmal vártak bennünket. Aszfaltrajzolásba neveztünk be, szerintem szép sikerrel, amit három osztálytársunknak köszönhetünk, akik a mi címerünket rajzolták le. A fociban is szép eredmény értünk el, hiszen győztünk egy jó csapat ellen. Szerintem ami mindent vitt, az a lövészet, sokan vettünk részt rajta, de megérte várni. Nekem nagy élmény volt, hiszen még sosem lőttem légpuskával. Ezután egy közlekedési balesetet imitáltak, ahol láthattuk, hogy hogyan intézkedik a rendőr egy közúti balesetben, mik a feladatai. Riasztották a mentőket, majd a tűzoltókat és irányították a forgalmat. Nagyon tetszett mindenkinek a kutyás bemutató is, ahol három kutyus mutatta be nem mindennapi tudását. Kerestek robbanószert, kábítószert, majd bemutatták, hogy hogyan kell megvédeni a gazdit. Nagyon szép és tartalmas napot töltöttünk el a „kollégáknál”.”

ELÉRHETŐSÉGEK

OM: 203060

Miskolci Szakképzési Centrum
Szemere Bertalan Szakgimnáziuma,
Szakközépiskolája és Kollégiuma

Címünk: 3529 Miskolc, Ifjúság utca 16-20.

Központi számunk: 46/360-125

Titkárság: 46/365-912

Fax: 46/562-239

E-mail: titkarsag_szemere@miskolci-szc.hu

 

 

Design by: www.diablodesign.eu