3529 Miskolc, Ifjúság u. 16-20. 

Tel: 46/360-125 - Fax: 46/562-239 

 OM: 203060 - info@szemere.sulinet.hu

Találatok: 43
Horváth Mária osztályfőnök
A 10. B osztály fodrász és kozmetikus szakos lányai június 8-án egész napos osztálykiránduláson vettek részt Budapesten.

Huszonöten indultunk a Keleti pályaudvarról, hogy részt vehessünk az Iparművészeti Múzeum stílustörténeti pedagógiai óráján. Játékos feladatokat teljesítettünk, és megismerkedtünk a múzeum állandó tárlatával a barokktól a szecesszióig.
 
Emellett mindenkit lenyűgözött az épület majolika teteje, üvegkupolája, magyaros szecessziós díszítése.
 
Innen a Gellért térig metróztunk, ahol hajóra szálltunk. Utunk a Kossuth Lajos térig, az Országházig vezetett.
 
Elsétáltunk a Szent István Bazilikához, a Magyar Tudományos Akadémia, a Gresham Palota és a duna-parti Holocaust emlékmű érintésével.
 
Innen a Millenniumi földalattival mentünk a Hősök terére, majd a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. Itt sok különlegességet láttunk, és megpihenhettünk kicsit.
 
Hazafelé a vonaton mindenki csak pihent. Nagyon elfáradtunk, de egy igazán tartalmas napot töltöttünk együtt Budapesten.
 
Októberben újabb kirándulást tervezünk, ezúttal a Terror Háza Múzeumba és az Országházba.
Találatok: 178

 

Csík István Gergely

2016. szeptember 18-án indultunk reggel 7 órakor. A busz az iskola előtt várt minket. A csomagok bepakolása után kezdetét vette a hosszú út. Este 9-re értünk a szállásunkra, ami Monzában helyezkedett el.

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE
Találatok: 154

Tasi Judit


2016. szeptemberében és októberében két turnusban, összesen huszonhat szemerés kozmetikus és fodrász tanuló kapott lehetőséget egy uniós pályázat, az ERASMUS+ program keretében, hogy három hétig az AusTraining cég együttműködésével Bécsben tanuljon és dolgozzon. Diákjaink az osztrák fővárosban impozáns fodrász és kozmetikai szalonokban kaptak gyakorlati helyeket, hogy szakmai tapasztalatot szerezzenek és nyelvtudásukat gyarapítsák.

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE
Találatok: 124

Két csoportban három-három hetet dolgoztak és tanultak a Szemere fodrász- és kozmetikus tanulói Bécsben ősszel.

A Miskolci SZC Szemere Bertalan Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma kiváló elméleti és gyakorlati képzést biztosít az itt tanulóknak, ami 2016 őszén külföldi szakmai gyakorlat lehetőségével bővült. A végzős és végzés előtt álló fodrász- és kozmetikus tanulók két csoportja (14+12 fő) az osztrák munkakultúrával ismerkedhettek meg Bécsben.

TPL_COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE

ELÉRHETŐSÉGEK

OM: 203060

Miskolci Szakképzési Centrum
Szemere Bertalan Szakgimnáziuma,
Szakközépiskolája és Kollégiuma

Címünk: 3529 Miskolc, Ifjúság útja 16-20.

Központi számunk: 46/360-125

Titkárság: 46/365-912

Fax: 46/562-239

E-mail: info@szemere.sulinet.hu

 

 

Design by: www.diablodesign.eu