Felnőttképzési engedélyszám: E-001290/2015

OM 203060/018

Központi telefonszám

+36 46 360 125

Nyelvkaland - Miskolci Egyetem - 2019/2020

Iskolánk a 2019/2020. tanév II. félévében (sorrendben immár 5. félévben) is részt vett a Miskolci Egyetem EFOP-3.2.14-17-2017-00005 „Nyelvkaland ME” projektjében.

Időrendi sorrendben a következők történtek.

Január:

Megtörtént a tavaszi félév előkészítése.: 1-1 angol, illetve német nyelvi 15-15 fős tanulói csoport szervezése, az órarend foglalkozásokhoz történő igazítása, az IKT eszközök (okostábla, projektor, tanulói tabletek, wifi hálózat biztosítása). A Miskolci Egyetem kijelölte a foglalkozásokat tartó két nyelv szakos hallgatót.

Február:

Mindkét nyelvi csoportban 4-4 foglalkozás megtartására került sor. A tanulók kitöltötték a bemeneti tesztet. A hallgatók ügyesen kezelték a csoportjaikat, a foglalkozások jó hangulatban teltek. A feladatok érdekesek, a megszokottól eltérőek voltak, ezért nagyon tetszettek a tanulóknak.

Március:

Az első két foglalkozás megtartására még az iskolában került sor. Ezt követően a járványhelyzet miatt áttértek a digitális munkarendre. A foglalkozások Skype csoportos videóbeszélgetésben folytak, a feladatok Google Classroomban is közzé lettek téve. A tanulók a projektben kapott tableteket és saját telefonjaikat használták. A hallgatók jól irányították az online foglalkozásokat, a tanulók nagy számban és aktívan vettek részt rajtuk.

Április:

A félév utolsó foglalkozásai is digitális munkarendben, online felületeken (Skype, Facebook Messenger, Google Classroom) folytak. A tanulók nagy többsége részt vett a foglalkozásokon, a szorgalmi feladatokat elvégezték. A hallgatók jól motiválták a tanulókat, akik a feladatokat érdekesnek találták, lekötötte őket a sokszínűség, változatosság, a feldolgozás újszerűsége.

Május:

Májusban már nem voltak foglalkozások, a félév a tanulók számára áprilisban hivatalosan befejeződött. Ennek ellenére még májusban is tartották egymással az online kapcsolatot a nyelvtanárok, a hallgatók, illetve a tanulók. Azok a tanulók, akik áprilisban nem küldtek vissza minden általuk megoldott feladatot, a hónap közepéig pótolták. A tanulók, a hallgatók és a nyelvtanárok is hasznosnak ítélték a projektet, több tanuló tervezi nyelvvizsga letételét.

 

A foglalkozásokon készült képek