Felnőttképzési engedélyszám: E-001290/2015

OM 203060

Központi telefonszám

+36 46 360 125

Módosítsd időben döntésed!

Ha még nem küldted be a felvételi jelentkezési lapod, vagy kitöltötted, de időközben megváltoztak a jövődet érintő elképzeléseid, ne ess pánikba! Van lehetőséged módosítani, mutatjuk, min és hogyan:

 

Tuti tipp a bejutáshoz:

Mivel szakképző iskoláink a 2020/201. tanévtől ágazati képzést folytatnak, ha mindenféleképpen egy adott ágazatban szeretnél dolgozni (pl.: gépészet/informatika…), akkor érdemes az iskola valamennyi, egy ágazathoz tartozó tanulmányi területét megjelölni. ezzel is megnövelheted a választott iskolába történő bekerülési esélyed. A 10. évfolyam befejezését követően – sikeres ágazati alapvizsga birtokában – az ágazaton belül az átjárhatóság (megszerezhető szakképesítés módosítása) biztosított.

 

Változtasd meg:

A felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján arra is lehetőséged van, hogy eredeti továbbtanulási szándékodat megváltoztasd, új sorrendet határozz meg, amely ugyancsak növeli az esélyed a kiválasztott iskolába történő bejutáshoz.

 

Meddig változtathatod meg:

Ebben a tanévben 2020. március 19-én és 20-án módosíthatod eredeti jelentkezési elképzeléseidet. A módosítás során, tanulmányi területet törölni nem lehet, azonban azok eredetileg beírt sorrendjét átalakíthatod, illetve új tanulmányi terület felvételére is van lehetőség, de utóbbira csak olyan középfokú iskolában, amely az eredeti tanulói adatlapodon is szerepelt. Ha új tanulmányi területet jelölsz meg a már szereplő iskolákon belül, ne felejtsétek el a szüleiddel az érintett középfokú iskolával történő egyeztetést sem! Új iskolát (és annak tanulmányi területét sajnos ekkor már nem lehet a módosító tanulói adatlapon feltüntetni.)

 

Mikor érdemes változtatni:

  • ha megváltoztak a felvételi elképzeléseid és biztosan szeretnél bekerülni
  • ha több helyre is felvennének, de van egy „kedvenc” szakmai képzésed vagy ágazatod
  • új tanulmányi terület(e)ket találtál, amely(ek)be a bejutás esélye nagyobb
  • egyetlen intézmény egyetlen tanulmányi területére jelentkeztél

 

Reméljük 2020. őszén –a sikeres sorrendmódosításnak (is) köszönhetően – már diákjaink között köszönthetünk!

 

www.tervezdakarriered.hu