Felnőttképzési engedélyszám: E-001290/2015

OM 203060

Központi telefonszám

+36 46 360 125

Intézkedések és javaslatok a koronavírus járvány megelőzésével kapcsolatban

A Miskolci Szakképzési Centrum főigazgatójának és kancellárjának együttes intézkedései és ajánlásai a koronavírus járvány megelőzésével kapcsolatban

Magyarország Kormánya 2020. március 11-én az Operatív Törzs és a belügyminiszter javaslatára arról döntött, hogy rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdet az ország teljes területére.

A fennálló járványveszély miatt a Miskolci Szakképzési Centrum vezetése a mai napon az alábbi intézkedéseket hozza meg, illetve a következő ajánlásokat fogalmazza meg:

Az iskoláinkban tanuló diákokat, pedagógusokat, irodai és technikai munkatársakat arra kérjük, hogy fokozottan ügyeljenek a higiéniás szabályok betartására, fontos a rendszeres és szabályos kézmosás.

Amennyiben észlelik a mosdókban szappan, kéztörlő hiányát, haladéktalanul jelezzék az ügyeletes tanárnak, valamint az iskolavezetésnek. Mindezek mellett javasoljuk a saját kézfertőtlenítő használatát, kiváltképp a közös helységek használata után, közösségi közlekedés után, illetve az iskolába/munkahelyre történő megérkezés, valamint hazaérkezést követően.

A Miskolci Szakképzési Centrum iskolái a külföldi utazásokat felfüggesztik, illetve a tanév során utazást nem szerveznek. Ennek következtében elhalasztjuk a Határtalanul program keretében tervezett kirándulásokat. A Kormány döntése értelmében a Külföldi Nyelvtanulási Program keretében tervezett nyári utazások megszervezésére egy évvel később, 2021-ben kerül sor.

A közeljövőben nem tartunk rendezvényeket, fórumokat, a szülőket, diákokat a pedagógusokon és iskoláink kommunikációs csatornáin keresztül tájékoztatjuk a koronavírus járvánnyal kapcsolatos aktuális hírekről is.

A közeljövő március 15-ei ünnepi, központi megemlékezéseit csak osztályközösségben, illetve iskolarádión keresztül tartjuk meg.

Elhalasztásra kerül és későbbi időpontban rendezik meg a 2019/2020 Diákolimpia versenyeit. Az Országos Szakközépiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny 2019/2020. eseményeivel, valamint a Szakmák Éjszakája 2020 rendezvényeivel kapcsolatban később adunk tájékoztatást.

Kérjük, hogy az egyéni és családos külföldi utazásokat haladéktalanul jelezzék az osztályfőnökön keresztül az iskola igazgatójának, illetve azt, hogy fennáll(t)-e a veszélye annak, hogy fertőzött területről érkezővel kerültek kapcsolatba. Külföldi utazást és a diák, munkatárs hazaérkezését követően az iskola igazgatója egyéni elbírálás útján dönthet úgy, hogy a diák vagy dolgozó
14 napig nem látogathatja az intézményt.

Kérjük az iskolában dolgozó munkatársakat valamint a diákokat és családjaikat, hogy kerüljék a nagyobb rendezvényeket, a tömeget.

Az iskola dolgozóinak, tanulóinak követni kell a járványügyi hatóság és az illetékes állami szervek járványügyi helyzetre vonatkozó előírásait, javaslatait.

Az iskola takarítószemélyzetének gondoskodnia kell a mosdók és közös helységek folyamatos fertőtlenítésről, alapos takarításról, a mosdók tisztálkodószerekkel történő ellátásáról.

Aki rosszul érzi magát, betegség tüneteit tapasztalja, kérjük, haladéktalanul forduljon orvoshoz, és ne látogassa az iskolát.

Tájékoztatjuk a diákokat továbbá arról, hogy jelen pillanatban nincs olyan központi döntés, amely az iskolák bezárását rendelné el, de a helyzet napról napra változhat. Ha erre sor kerül, tájékoztatni fogunk mindenkit, illetve lehetőség szerint élni fogunk a távoktatás lehetőségével. 

Nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy felelősségteljesen viselkedjen és tartsa be a szükséges óvintézkedéseket!

Kérünk mindenkit, hogy csak a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon (https://koronavirus.gov.hu) szereplő információkat vegye figyelembe.

 

A fenti intézkedések és ajánlások visszavonásig érvényesek!

 

Miskolc, 2020. március 11.

 

Molnár Péter főigazgató

Kiss Gábor kancellár