Felnőttképzési engedélyszám: E-001290/2015

OM 203060/018

Központi telefonszám

+36 46 360 125

A járvány megelőzését szolgáló legfontosabb rendszabályok (kivonat)

A járvány megelőzését szolgáló legfontosabb rendszabályok

(kivonat az intézményi intézkedési tervből)

 1. TILOS az intézmény területére belépnie és ott tartózkodnia annak a személynek, akinek új típusú koronavírus fertőzésre jellemző tünetei vannak, vagy a megelőző három napban tapasztalt magán ilyen tüneteket: köhögés, nehézlégzés, légszomj, láz, hidegrázás, izomfájdalom, torokfájás, újonnan kialakult ízérzés- vagy szaglászavar. További tünet lehet még: émelygés, hányás és/vagy hasmenés.
  Amennyiben valaki ilyen tüneteket észlel magán, haladéktalanul hívja fel háziorvosát, és kövesse az utasításait.
 2. Szülők, egyéb látogatók csak külön engedéllyel, a személyes adatok portán történő rögzítését és kézfertőtlenítést követően léphetnek be az intézménybe. A benntartózkodás ideje alatt saját maszkot kell viselniük.
 3. A személyi higiéné betartása mindenki részéről szükséges. Ez magában foglalja a gyakori szappanos kézmosást vagy alkoholos kézfertőtlenítést, a köhögési etikett betartását, illetve az arc felesleges érintésének kerülését, valamint a szájat és az orrot eltakaró eszköz (maszk) használatára vonatkozó szabályok betartását.
 4. Mindenki köteles saját maszkot magánál tartani, és azt szükség esetén viselnie kell!
 5. Az intézmény bejáratánál vírusölő hatású kézfertőtlenítőt biztosítunk.
 6. Az oktatók, dolgozók számára maszk viselése ajánlott, de nem kötelező.
 7. Az osztálytermekben a tanórákat úgy kell megszervezni, hogy a 1,5 méteres védőtávolság betartható legyen. Amennyiben ez nem tartható be, a tanulók számára maszk viselése kötelező. A megfelelő védőtávolság megtartása esetén tanulók számára a maszk viselése ajánlott. Az osztályok váltása között a tantermekben felületfertőtlenítést és szellőztetést végeznek a takarítók.
 8. A tanulók a folyosókon, közösségi terekben kerüljék a csoportosulást, betartva a 1,5 méteres védőtávolságot. Amennyiben ez nem tartható be, úgy az ott tartózkodás idején kötelező maszk viselése.
 9. Az óraközi szünetekben a tanulók közvetlenül az osztályokban étkezzenek, a büfé előtti teret kizárólag a vásárlásra használják, a kijelölt jelzőcsíkok betartásával. A tanulók idegen osztálytermekbe ne lépjenek be.
 10. A megfelelő védőtávolság betartása különösen fontos a mosdókban, illetve az öltözőkben. A mosdókban egyszerre maximum 3 tanuló tartózkodhat bent a védőtávolság megtartása miatt.

Intézményünk intézkedési terve részletesen ITT TALÁLHATÓ!